Kur nisëm “Shéshit.com” nuk e kishim menduar se do të kthehej në një hapësirë kaq të rëndësishme online për të rinjtë, aktivistët dhe gazetarët. Deri më tani, më shumë se 200 persona janë regjistruar, duke fituar njohuri dhe aftësi të reja në fusha të rëndësishme si Edukimi Mediatik, Raportimi Multimedial dhe Aktivizmi. Kjo na bën optimistë se mund të bashkojmë përpjekjet me secilin prej jush për të shtuar energjinë dhe dëshirën për të ndarë njohuri të reja.

Kjo është arsyeja pse ju ftojmë të jeni pjesë e fushatës sonë dhe të mbështesni “Shéshit.com” që të rritemi së bashku. Ne duam që të mbledhim gjithsej 1200 euro për të mundësuar vazhdimësinë e kësaj platforme duke krijuar tre kurse të avancuara falas! Këto kurse do t'u japin mundësinë qindra të rinjve të takohen me ekspertët dhe të vendosin aftësitë e tyre në praktikë. 

PËR ÇFARË ËSHTË FUSHATA?

Liria e medias dhe e shprehjes në Shqipëri mbetet në nivele të ulëta, gazetarët përballen me presione dhe kërcënime, ndërsa qytetarëve u shërbehen fushata të forta propagandistike. Për këtë arsye, ne besojmë se një publik i mirë informuar dhe i edukuar rreth medias është shumë i rëndësishëm dhe aftësia për të menduar në mënyrë kritike dhe për të dalluar informacionin e vërtetë nga lajmi i rremë është thelbësore.

Teknologjia dhe mediat sociale kanë shpërndarë fuqi dhe informacion për publikun. Qytetarët mund të jenë media e tyre duke përdorur telefonat celularë si një mjet për të krijuar, redaktuar dhe shpërndarë informacion. Kufiri midis gazetarisë dhe aktivizmit po mjegullohet, dhe me aftësitë dhe inkurajimin e duhur, komunitetet mund të përdorin burimet e tyre për të ngritur zërin për çështjet e tyre.

Kjo është arsyeja pse Citizens Channel ka krijuar tre module mësimore interaktive në fushat:

Tani ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për të prodhuar tre kurse të avancuara falas ku të gjithë do të mund të fitojnë njohuri të thelluara në realizimin e podcast-eve, redaktimin e videove dhe fotove, raportimin etik dhe me bazë gjinore.

Duke u dhënë në këtë mënyrë qytetarëve, të rinjve dhe gazetarëve të interesuar pavarësinë në dije dhe mësim-nxënie.

SI DO TË DUKEN KURSET?

Sado interaktive, argëtuese dhe informuese mund të jetë një platformë online, ne jemi të vetëdijshëm
për kufizimet e mësimit në distancë. Kjo është arsyeja pse ne dëshirojmë që të gjithë të jenë në gjendje
të takohen me ekspertët dhe të shkëmbejnë përvojë me ta, duke u mundësuar pjesëmarrësve të vënë
në praktikë aftësitë  dhe të avancojnë njohuritë e tyre. Për këtë arsye, ju do të jeni pjesë fizikisht e takimeve dhe leksioneve në grup.

Buxheti:

Ekspertët: 3x300 EUR  Prodhimi: 200 EUR  Rrjetet sociale: 100 euro  TOTALI: 1200 EUR

PËRKRAHJA JUAJ = MBËSHTETJE PËR TË RINJTË

Na mbështesni me çdo shumë që mundeni, dhe disa madje mund të marrin dhurata argëtuese dhe të dobishme:

5€

Përfiton një përshëndetje
virtuale dhe falenderim, së
bashku me renditjen e emrit tënd
midis donatorëve tanë.

10€

Përfiton një “badge” dixhital që
ju liston si mik të “Shéshit” dhe
Citizens Channel .

20€

Përfton një çantë dhe një bluzë të personalizuar, frymëzuar
nga puna e Citizens Channel mbi raportimin urban dhe aktivizmin e bazuar në komunitet.

50€

Ti përfiton çantën dhe bluzën e personalizuar dhe setin eksluziv të pajisjeve "Gazetari Qytetar" që do të mundësojë të çosh kreativitetin tënd në një nivel tjetër, dhe një libërth me 5 këshillat e duhura se si të filmosh, fotografosh dhe editosh histori tërheqëse

100€

Një kurs special në gazetarinë celulare (Mobile Journalism), nga një prej gazetarëve tanë për ju dhe dy nga miqtë tuaj. 

dhuro me

Donatorët

VL

Vasilika Laci

10 Maj, 2022

Amount Donated
€50,00
LR

Laert Rakipaj

22 Prill, 2022

Amount Donated
€10,00
OX

Orkidea Xhaferaj

19 Prill, 2022

Amount Donated
€50,00
KN

Klejda Ngjela

13 Prill, 2022

Amount Donated
€20,00
GE

Geri Emiri

8 Prill, 2022

Amount Donated
€50,00
AB

Alba Brojka

6 Prill, 2022

Amount Donated
€100,00
LM

Lorela Musta

6 Prill, 2022

Amount Donated
€5,00
TZ

Tea Zeqaj

6 Prill, 2022

Amount Donated
€30,00
BX

Brejdon Xhavara

2 Prill, 2022

Amount Donated
€20,00
R

Roden

2 Prill, 2022

Amount Donated
€50,00
DM

Doriana Musaj

1 Prill, 2022

Amount Donated
€50,00
FS

Fjori Sinoruka

1 Prill, 2022

Amount Donated
€50,00

Dhuro nëpërmjet transfertës bankare në Shqipëri Raiffeisen Bank IBAN: AL23202110440000000031361775 (Euro) IBAN: AL38202110440000000021361775 (Lekë Adresa: European Trade Centre, Tirana, Albania Account Holder: Qendra Citizens Channel Swift: SGSBALTX